in ,

Klimaatakkoord: 75 miljoen euro extra voor fietsers

Het kabinet trekt 75 miljoen euro extra uit voor meer fietsenstallingen bij stations en fietssnelwegen. Dat is een van de afspraken in het klimaatakkoord dat morgen wordt gepresenteerd.

In het regeerakkoord was al 100 miljoen euro vrijgemaakt om fietsen te stimuleren. Gemeenten en provincies die daar gebruik van wilden maken moesten zelf wel een deel bijleggen. In totaal leverde dat een investering op van 345 miljoen euro in onder andere extra stallingen.

Snelfietsroutes
Vooral voor korte afstanden pakken we volgens het kabinet nog te vaak de auto. Maar fietsenstallingen op stations puilen vaak uit en moeten dringend worden uitgebreid om de combinatie van fiets en trein aantrekkelijker te maken. Voor de middellange afstanden zijn meer snelfietsroutes nodig, zeker nu de elektrische fiets aan populariteit wint.

Gemeenten en provincies kunnen komende tijd plannen inleveren, maar moeten dan net als eerder zelf wel een dele bijleggen. Als er meer fietsplannen zijn dan geld zal het kabinet een keuze maken welke het meeste bijdragen aan het doel om meer mensen op de fiets te krijgen.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ministerie zegt dat je als vrouw een rok MAG dragen, “Valt de rok op de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem”

Waarom AliExpress zo goedkoop pakketjes kan versturen