in

‘Kinderen met HIV sterven vanwege onverschilligheid’

Artsen Zonder Grenzen (AZG) hebben donderdag farmaceutische bedrijven bekritiseerd vanwege hun beweerde vertragingen en het onvermogen om geschikte formuleringen van hiv-medicijnen voor kinderen te ontwikkelen.

“Hoe lang zullen kinderen met HIV moeten blijven lijden of sterven vanwege pure onverschilligheid?”, Zei de internationale humanitaire medische groep in een verklaring.

AZG zegt dat het gedwongen is om oudere hiv-medicamenteuze behandelingen te gebruiken voor kinderen in hun zorg, wat het voor hen moeilijk maakt om zich aan de behandeling te houden, vanwege de hoge mate van resistentie tegen geneesmiddelen in Afrika ten zuiden van de Sahara.

“Kinderen hebben toegang nodig tot de beste en meest robuuste medicijnen die mogelijk zijn, gezien het feit dat ze heel hun leven op hiv-behandeling moeten blijven”, zegt Jessica Burry, een hiv-apotheker bij de toegangscampagne van AZG.

De in Zwitserland gevestigde medische liefdadigheidsinstelling heeft een beroep gedaan op farmaceutische bedrijven om de hoognodige hiv-medicijnen voor baby’s te produceren en te registreren, zodat er meer jonge levens gered kunnen worden.

Negentig procent van alle HIV-geïnfecteerde kinderen woont in Afrika.

In 2017 hebben wereldwijd aan aids gerelateerde ziekten 110.000 kinderen gedood.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Geel vest’-protesten worden gewelddadig in Frankrijk

‘Duizenden onterecht bestraft door Openbaar Ministerie’