in

Kinderbescherming heeft onvoldoende zicht op veiligheid jeugd

De Kinderbescherming heeft onvoldoende zicht op veiligheid van kinderen die op de wachtlijst staan. Dat concluderen de Inspectie van Justitie en Veiligheid en die van Gezondheidszorg en Jeugd. Bovendien zijn de wachttijden veel langer dan de norm van tien dagen. Eind januari wachtten 2800 kinderen gemiddeld dertig dagen op een onderzoek.

De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) krijgt het dringende advies om in te grijpen. „De RvdK dient beter zicht te krijgen op hun veiligheid. Daarbij verwachten de inspecties dat de raad nu afspraken maakt met de partners in de jeugdbeschermingsketen over ieder kind dat wacht op onderzoek. De kinderen moeten zo veilig mogelijk zijn”, aldus de onderzoekers in een gezamenlijke verklaring.

Zorgen
Volgens de inspecteurs lopen kinderen die lang op een wachtlijst staan het risico om tijdens het wachten slachtoffer te worden van risicovolle situaties waarin ze verkeren. Er zijn al langer zorgen over de wachttijden bij de Kinderbescherming. Een verbeterplan dat in de zomer van 2018 werd gepresenteerd, heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Eind februari moet de Kinderbescherming aantonen dat het de situatie wél is verbeterd.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Man gepakt om oplichting via nep incassobureaus

ANWB: neem de trein of rij om naar Schiphol na ongeluk op A4