in

Kerkdienst Staphorst met 600 zingende mensen : Onverantwoord

Hoewel kerkgangers vóór de dienst werden ingelicht over de coronamaatregelen, werd niemand gevraagd om mondmaskers te dragen en ook mocht iedereen zingen, meldt omroep NOS.

“De vrijheid die kerken hebben vereist dat ze ook verantwoordelijk moeten handelen”, zegt een woordvoerder van ChristenUnie tegen omroep NOS. “Dat betekent niet zo ver gaan als je kunt, maar doen wat verstandig is.”

Religieuze diensten zijn vrijgesteld van het nieuwe maximumaantal mensen dat kan deelnemen aan een georganiseerd evenement, dat vorige week werd teruggebracht tot 30.

In Amsterdam daarentegen hebben veel van de moskeeën in de steden besloten om de komende drie weken hun deuren te sluiten, “Dit doen wij uit voorzorg en veiligheid voor ons allen en is een weloverwogen besluit geweest.” zo zei hoofdimam van de Blauwe Moskee, Yassin Elforkani aan AT5.

Er is veel kritiek geuit op de kerk voor het niet in acht nemen van de coronamaatregelen,

“Staphorst- schaam je diep! Waar gelovigen wereldwijd niet samenkomen of dit in kleine aantallen doen, besluiten jullie om gewoon 3 diensten met honderden te draaien. Hoe durf je?! #staphorst” schrijft iemand op Twitter.

Het lokale CDA partij ging er zelfs van uit dat de diensten niet door zouden gaan, “In maart hebben we een soortgelijke situatie gehad. Toen is er ook gesproken met de kerk. Wij hadden verwacht dat ze nu hun verantwoordelijkheid zouden nemen en dat het duidelijk was, maar blijkbaar niet.” aldus fractievoorzitter Spiker, die het ook oneerlijk vindt tegenover andere kerken.

“Er zijn hier heel veel andere kerken die wel goed hun best doen. Die digitaal dingen organiseren bijvoorbeeld. Zij hebben ook moeite met deze gang van zaken.”

Ook het kabinet spreekt van ‘onverantwoordelijk gedrag’, “Als bioscopen, theaters, sportclubs en horeca een bijdrage wordt gevraagd in de bestrijding van het virus, moeten geloofsgemeenschappen ook hun bijdrage leveren.” aldus Lodewijk Asscher van de PvdA.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hypotheekaanvragen blijven stijgen

Ouder wil protesteren tegen mondkapjesplicht op school : Kindermishandeling