in

Kerk ontslaat Amsterdamse priester Pierre Valkering na coming-out

Faith Church Cross Religion Christianity Priest

Priester Pierre Valkering is ontslagen. Dat schrijft de Amsterdamse Vredeskerk in een brief aan parochianen. Valkering werd eerder dit jaar al geschorst, omdat hij bij zijn 25-jarige jubileum in een boek bekende dat hij homoseksueel is.

Volgens de kerk heeft Valkering de mogelijkheid om tegen zijn ontslag in beroep te gaan. Of hij dat ook zal doen, is onduidelijk. Valkering heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws.

Canal Parade
Valkering stond al langer bekend als iemand die opkomt voor de rechten van lhbti’ers. In 2016 wilde hij meevaren tijdens de Canal Parade, de botenparade die jaarlijks tijdens de Pride Amsterdam wordt gehouden, maar dat werd hem door de bisschop verboden.

Toen hij zijn boek begin april uitbracht, had hij al door dat dat problemen kon opleveren. “Het is duidelijk dat ik mij met dit boek op bijzonder glad ijs begeef, of zelfs in een mijnenveld”, zei hij in een interview met de Gaykrant. “Want het gaat in sterke mate over seks en over het priesterschap en dat zijn, zeker in combinatie met elkaar, geweldige taboeonderwerpen waarbij de seinen snel op rood springen en de alarmbellen gaan rinkelen.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

British Airways krijgt een boete van 205 miljoen

Politie: gevonden lichaam is van 18-jarig meisje, misdrijf uitgesloten