Kappers verhogen hun prijzen

Kappers verhogen hun prijzen

Kappers in heel Nederland openden maandag hun deuren naar hele lange rijen voor de deur, maar sommige klanten waren 'niet zo prettig' verrast toen ze een prijsstijging zagen bij hun kapperszaak.

25 Miljoen aan Haagse subsidie aan dubieuze denktank
#Coronagate
Toename huiselijk geweld sinds het coronavirus

Kappers in heel Nederland openden maandag hun deuren naar hele lange rijen voor de deur, maar sommige klanten waren ‘niet zo prettig’ verrast toen ze een prijsstijging zagen bij hun kapperszaak.

Kappersvereniging ANKO zei dat veel van hun leden de kosten van hun diensten hebben verhoogd, terwijl de boekingsdiensten al een maand aan reserveringen in beslag hebben genomen.

“Er zijn veel kappers die hun prijzen hebben verhoogd.” vertelde woordvoerster Gonny Eussen aan DutchNews.nl, “Het ligt niet alleen maar aan de sluiting. We zien dat de kosten voor kappers zijn gestegen, omdat ze niet zoveel klanten tegelijk kunnen zien en omdat ze hogere beschermingskosten hebben.”

De vakbond, die 70 procent van de nationale industrie vertegenwoordigt, zal volgende week haar leden gaan ondervragen over kwesties als prijsstelling, hun financiële kwetsbaarheid en het werken in de 1,5 meter samenleving, waar plastic gezichtsbeschermers en gezichtsmaskers de nieuwe essentiële zaken zijn naast een scherpe schaar.

Ze voegt toe dat er binnen een week net zoveel reserveringen binnen zijn gekomen als normaal, binnen een maand, “Iedereen wil naar de kapper.”

Premier Mark Rutte tweette eerder deze week over zijn bezoek aan ‘t Haarhuis en hoe ze de nieuwe veiligheidsregels volgden, al was het onduidelijk of hij zelf van de gelegenheid gebruik had gemaakt om te trimmen of navraag deed naar de prijzen.

Sommige economische experts hebben gezegd dat, hoewel de consumentenbestedingen en het consumentenvertrouwen flink is gedaald, bepaalde kosten voor schaarse goederen en diensten zullen stijgen.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0