in

Kan plasma van genezen patiënt, Coronapatiënt genezen?

Academisch ziekenhuis Erasmus MC is begonnen met testen of antilichamen van mensen die hersteld zijn van het coronavirus, kunnen worden gebruikt bij de behandeling van coronapatiënten.

De NOS schrijft dat de behandeling al is toegepast op één coronapatiënt. Deze heeft plasma (een onderdeel van het bloed) gekregen van een andere patiënt die is hersteld van het coronavirus.

Dit is het begin van een wetenschappelijk onderzoek om te zien in hoeverre mensen immuniteit tegen het virus ontwikkelen en hoeveel hiervan via antistoffen in het bloed kan worden doorgegeven.

Bart Rijnders, hoofd van het onderzoeksteam van het Erasmus MC, vertelde de NOS, “Tijdens de SARS-epidemie in 2003 zijn enkele kleine onderzoeken uitgevoerd met plasma van mensen die hersteld waren van SARS. Deze onderzoeken geven enkele aanwijzingen dat het toedienen van plasma met antilichamen de kans op overlijden verkleint. Het kan waarschijnlijk helpen om het verblijf in het ziekenhuis en de hoeveelheid virussen te verminderen.”

Internationaal doen veel ziekenhuizen kleine onderzoeken of deze vorm van behandeling kan helpen en het academisch ziekenhuis Rotterdam hoopt als eerste een grotere, wetenschappelijke studie uit te voeren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije stuurt medische steun naar het Verenigd Koninkrijk

Lockdown in 31 steden van Turkije