in

Kamer van Koophandel wint ‘Big Brother’ Award

De Nederlandse kamer van handelsorganisaties (KvK) heeft dit jaar de Big Brother Award gewonnen voor de verkoop van de persoonlijke informatie van zelfstandigen aan adverteerders.

Bijna vier op de tien mensen die aan de stemming hebben deelgenomen, hebben voor de KvK gekozen, “Mensen zijn echt geïrriteerd wanneer ze zich als bedrijf registreren en vervolgens voortdurend door telemarketers worden gebeld.” aldus Hans de Zwart, directeur van privacylobbygroep Bits of Freedom, die de prijzen organiseert.

Vorig jaar zei de KvK dat het telefoonnummers uit openbare mappen zou verwijderen omdat ze worden gebruikt voor cold-call marketing. Vier op de tien door de KvK geraadpleegde zelfstandigen zeiden dat ze vaak lastig worden gevallen door telefoonmarketeers en in bijna vier op de vijf keer wordt de aanpak telefonisch genomen.

De KvK zei in een reactie dat ze niet blij zijn met de prijs, maar dat ze de klachten begrijpen, “We zijn wettelijk verplicht om deze informatie uit te breiden als dit wordt gevraagd, zonder toestemming.” liet de organisatie weten in een schriftelijke reactie aan de NOS.

Facebook en het belastingkantoor waren ook genomineerd voor de prijs. Het belastingkantoor staat onder vuur omdat het de zelfstandigen dwingt om hun persoonlijke ID-nummer op te nemen in hun BTW-code.

Gezondheidsminister Hugo de Jonge won de ‘expert’ juryprijs voor maatregelen om zorgverzekeringsfraude aan te pakken. Deze houden in dat verzekeringsmaatschappijen toegang krijgen tot medische dossiers en door artsen worden beschreven als een ernstige overtreding van de regels inzake medisch geheim.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Man bewusteloos geslagen door jongeren die sneeuwballen naar zijn auto gooiden

Agenten moeten tasers krijgen