in

Kamer opnieuw woedend : Prinsessen bleven langer in Griekenland

De RVD zei dat er op de KLM-vlucht van zaterdag, niet genoeg ruimte was om het hele gezin terug te brengen en dat de twee oudere meisjes Amalia en Alexia, in het vakantiehuis van de familie waren gebleven.

Maar Kamerleden zijn opnieuw boos dat premier Mark Rutte het feit niet vermeldde in zijn weekendverklaring, waarin hij de volledige schuld op zich nam voor het besluit van de koninklijke familie om weg te gaan tijdens de gedeeltelijke lockdown.

Commentatoren hebben er ook op gewezen dat de volgende vluchten niet vol waren, en dat de prinsessen eerder hadden kunnen vertrekken. Het besluit om Amalia en Alexia nog een paar dagen in Griekenland achter te laten was een ‘privékwestie’, zegt Rutte nu, en heeft toegegeven dat hij wist dat ze achterbleven.

Kamerlid, Ronald van Raak omschreef het besluit om de prinsessen langer te laten blijven als ‘onwetende provocatie die de schade helaas alleen maar erger maakt’.

In een verklaring die afgelopen weekend werd vrijgegeven, zeiden de koning en de koningin dat ze hun vakantie hadden ingekort als reactie op openbare kritiek. “We willen niet dat er enige twijfel bestaat, het is cruciaal om de richtlijnen te volgen om Covid-19 onder controle te krijgen en de discussie over onze vakantie draagt daar niet aan bij.”

Het gezin was vrijdagmiddag met het regeringsvliegtuig naar Griekenland gereisd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

PostNL verwacht grote drukte met Sinterklaas en Kerst

8764 nieuwe coronabesmettingen en 59 doden