in ,

‘Kabinet stroomt over van de communicatiemedewerkers’

Onder het kabinet Rutte III is het aantal communicatiemedewerkers flink gegroeid: met 10 procent ten opzichte van het vorige kabinet. In totaal houden 703 fte zich bezig met communicatie en voorlichting op de ministeries, meldt RTL Nieuws. SP-Kamerlid Ronald van Raak: ,,Minimaal de helft kan er uit.”

Onder het kabinet Rutte III worden op alle 12 departementen in totaal 703,6 fte ingezet op communicatie. Onder het vorige kabinet waren dat nog 633,4 fte, een groei van 10 procent dus, aldus RTL Nieuws dat cijfers opvroeg bij het ministerie van Algemene Zaken.

De grootste stijging is te zien bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daar werken 58,1 fte op de communicatieafdeling: bijna 15 fte meer dan tijdens het vorige kabinet.

De toename op sommige departementen is te verklaren omdat er taken zijn bijgekomen, bijvoorbeeld sociale media-activiteiten. Ook telt dit kabinet meer bewindslieden dan het vorige.

Communicatiemedewerkers bestaan onder meer uit (pers)woordvoerders op de verschillende ministeries. Maar ze schrijven bijvoorbeeld ook speeches voor hun minister, doen onderzoek of bedenken campagnes voor hun ministerie. Verder zorgen ze voor tweets en online filmpjes van bewindspersonen.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlanders doen weer belastingaangifte

DENK en NTR reageren op de negatieve uitlatingen van Fidan Ekiz