in

Kabinet maakt nieuwe coronamaatregelen bekend : “We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”

Zoals al eerder gemeld in gelekte documenten, zullen horecabedrijven zoals café’s en restaurants moeten sluiten. We mogen ze een afhaalservice aanbieden. Hotels blijven nog open en mogen hun gasten ook eten serveren. Er komt ook een einde aan amateursport voor volwassenen, “Een potje tennissen kan dus nog wel”, aldus Rutte. “Maar dubbelen dus niet, want dan is contact onvermijdelijk.”

Er worden geen uitzonderingen meer gemaakt voor groepen. Groepsgrootte wordt voor alle binnenruimten 30 personen. Ook zal het kabinet in gesprek gaan met winkels, omdat deze nog steeds te veel mensen binnen laten. Er zullen afspraken worden gemaakt over het maximum aantallen klanten en ook over gelegenheid voor klanten om hun handen te ontsmetten. Het 1,5 meter afstand regel zal ook nog steeds overal actief blijven.

De premier zegt dat er geen verbod zal komen op reizen, maar benadrukt dat iedereen voorzichtig moet blijven en raad alle reizen naar oranje gebieden af.

Mondkapjes worden nog steeds, streng geadviseerd in onderwijs, maar het kabinet laat weten dat er een mondkapjesplicht wordt voorbereid.

Minister De Jonge waarschuwt dat als er nou niks wordt gedaan, het aantal besmettingen zullen verdubbelen, “We kunnen de mensen in de zorg niet vragen te blijven dweilen als we zelf de kraan laten openstaan.” aldus De Jonge die benadrukt dat, door contact vermindering het aantal besmettingen echt omlaag moet brengen.

De maatregelen moeten vier weken worden aangehouden, “maar we maken over twee weken de balans op.”

“Te veel mensen houden zich niet aan de maatregelen.” benadrukt de premier en zegt dat er meer “gehandhaafd” zal worden. Hij hoopt dat er de komende vier weken meer mensen zich aan de regels zullen houden, en dat we dan “redelijk snel weer naar een normaler leven kunnen”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kabinet gaat akkoord met levensbeëindiging voor terminaal zieke kinderen

Cafes en restaurants hoeven niet te rekenen op steun van banken