in

Kabinet komt bij elkaar om avondklok en verdere maatregelen te bespreken

Het kabinet zal vandaag alsnog bij elkaar komen om te praten over de avondklok en andere coronamaatregelen. Eigenlijk zou dat gisteren al gebeuren maar vanwege het slechte weer werd alles afgelast.

Premier Mark Rutte en RIVM-baas Jaap van Dissel zullen al aanwezig zijn vanaf de vroege uurtjes in de ochtend voor een overleg en in de middag zal iedereen nogmaals bij elkaar komen om beslissingen te nemen over, onder andere, een mogelijke verlenging van de avondklok.

Het lijkt erop dat een meerderheid van de kamer voor een verlenging van de avondklok is. Er bestaan namelijke grote zorgen over de gemuteerde versie van het coronavirus, die voor het eerst werd gesignaleerd in Groot-Brittannië en op topsnelheid zich verspreid in Nederland.

Het is de bedoeling dat basisscholen en kinderopvang vanaf vandaag weer openen, maar Van Dissel waarschuwde vorige week nog, dat verdere versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen leiden tot een toename van het aantal besmettingen, maar ook ziekenhuisopnames.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Temperaturen blijven onder de 0 graden Celsius

Eenzaamheid kost gezondheidszorg € 2 miljard