in ,

Kabinet : Geen loonsverhoging voor zorgmedewerkers

Kamerleden zullen vandaag stemmen over een motie die verpleegkundigen en ondersteunend personeel een extra loonsverhoging zou geven als beloning voor hun harde werk tijdens de coronacrisis.

Pogingen om vorige week een stemming over de kwestie af te dwingen, gingen niet door vanwege parlementaire procedures, waardoor parlementsleden van de oppositie regeringsaanhangers ervan beschuldigden de gezondheidszorg hun rug toe te keren.

De ministers zeggen in hun briefing dat de beloofde netto bonus van 1000 euro nog steeds doorgaat en dat de details nog worden uitgewerkt.

“We waarderen de enorme toewijding en inspanningen die zorgprofessionals in deze periode hebben geleverd.” zo staat vermeld in de briefing. Maar nu de economie dit jaar met minstens vijf procent krimpt, kampt het kabinet met een oplopend begrotingstekort en is er geen ruimte voor extra loon, zo zeggen de ministers.

Daarnaast wordt er gemeld dat de lonen in de zorgsector gelijke tred houden met de marktontwikkelingen en dat er voor de periode 2020-2021 al ‘serieuze’ loonsverhogingen van drie tot vijf procent zijn afgesproken. “Bovendien zijn loonsverhogingen een issue voor vakbonden en werkgevers.” aldus de ministers.

Kamerleden zullen woensdagmiddag debatteren over de beloning van gezondheidswerkers.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rutte : Werk vanuit huis, maar scholen gaan weer open

Covid-19 antilichamen gevonden in moedermelk