in ,

Kaag ziet een coalitie met PVV of FvD niet zitten

In haar eerste toespraak, sinds ze werd gekozen door 95,7 procent van de partijleden die stemden, zei Kaag dat ‘nieuw leiderschap’ nodig was om de ‘opiniepeilingspolitiek’ en de verdeeldheid in de samenleving te overwinnen.

De 58-jarige oud-diplomaat, sloot ook expliciet uit om aan te sluiten bij een coalitie met rechtse, nationalistische partij PVV, of Forum voor Democratie (FvD). In een interview op tv-politiekprogramma Buitenhof zei ze dat er geen plaats is voor partijen die xenofobie of ‘antisemitische uitspraken die in hun groepen circuleren’ promoten.

In een toespraak van 15 minuten zette Kaag een internationalistische visie uiteen, die de kernovertuiging van D66 weerspiegelde, waarin Nederland een zwaargewicht speler op het wereldtoneel zou moeten zijn. Welvaart zou moeten komen van internationale handel en versterking van Europese samenwerking op gebieden zoals defensie en het milieu, zei ze.

“Wij zijn Nederlanders en we zijn Europeanen. De gele sterren vullen onze driekleur net zo goed aan als de oranje wimpel.” aldus Kaag.

Op binnenlands gebied zei Kaag dat de economie moet worden aangedreven door humanitaire zorgen in plaats van ‘winstjagen’ en riep op tot hogere belastingen op spaargeld om investeringen in huisvesting, onderwijs en de publieke sector te financieren.

“We moeten investeren in openbare werken, het soort werk dat onze samenleving mogelijk maakt.” schreef ze vorige week.

©NieuwsOn
Foto : D66.nl/Facebook

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nogmaals een stijging in coronabesmettingen in Nederland

Disney’s Mulan overschaduwd door ‘Moslim concentratiekampen’