in

Juwelier Maastricht: buitenlandse bende stal 150 horloges

luxury watches

De bestolen juwelier Burger uit Maastricht denkt dat een buitenlandse bende verantwoordelijk is voor de horlogediefstal die hem meer dan een miljoen euro schade heeft opgeleverd. Dieven gingen er op kerstavond vandoor met 150 horloges met een totale waarde van 1,3 miljoen euro.

De schade is gigantisch. “We krijgen maar 200.000 euro uitgekeerd van de verzekering”, zegt Alfred Burger tegen RTL Nieuws. “Dit is ons levenswerk. We hebben zeker vijf jaar nodig voordat we deze schade te boven komen.”

Voorraad uitgedund

De wederopbouw is vandaag begonnen. Burgers zaak is gewoon weer open. “Alle vitrines zijn gemaakt en bijgevuld, maar voorraad is wel wat uitgedund.”

De juwelier denkt dat een professionele buitenlandse bende achter de horlogeroof zit. Het gereedschap dat gebruikt werd, komt uit Duitsland. Ze hebben een uitschuifbare ladder gebruikt, een bijl en mokers.

“Voor zover we nu weten hebben ze horloges en sieraden van onder andere Chopard meegenomen. Ze hebben alles gepakt dat voor handen lag: horloges van 1000 tot 35.000 euro.”

Twee mensen zijn bewakingsbeelden van de laatste tijd aan het terugkijken. “Er is wel een aantal beelden waarvan we denken: laten we hier eens naar kijken. Bijvoorbeeld jongens die los van elkaar binnenkomen en dan toch bij elkaar blijken te horen.”

De politie zegt dat het onderzoek in volle gang is. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Man zwaargewond na schietpartij Rotterdam

Grote Turkse vlag zorgt voor verbazing onder de bewoners