in

Jongeren in Nederland wonen vaker bij ouders

Het aantal laat-twintigers die nog inwonen bij hun ouders ziet een stijging sinds 2010 en dat is niet anders in Nederland. 18 procent van de 25- tot 30-jarigen in Nederland wonen in bij één of beide ouders.

Uit cijfers van Eurostat blijkt dat, 25 tot 30 jarigen die nog bij één of beide ouders inwonen, het meest voorkomt in Zuid- en Oost-Europa, Kroatië, Griekenland en Malta. Deze percentages het laagst in Scandinavische EU-landen.

Er zijn vergelijkbare verschillen bij de 20 tot 25-jarigen die nog inwonen bij hun ouders, maar het is een klein verschil. In de meeste EU-landen woont meer dan de helft van deze vroege twintigers bij de ouders. Alleen in Denemarken, Finland en Zweden is dit niet het geval.

De groep late twintigers die nog bij hun ouders inwonen ziet een groei van 4 procent in de laatste jaren. In 2017 woonde 42 procent van de 25- tot 30-jarigen in de EU bij ouders in, tegen 38 procent in 2010. We zien de grootste toename in Ierland, waar het percentage thuiswonende jongeren veranderde van 36 in 2010 naar 47 procent in 2016, maar de grootste toename is in buurland België, waar het percentage verschoof van 21 naar 35 procent.

In elk EU land is het percentage van thuiswonende mannen hoger dan bij vrouwen. Het hoogste percentage van thuiswonende jongemannen is in Kroatië, waar 86 procent van mannen nog thuis wonen. Van de Nederlandse jongemannen woont 24 procent thuis, de helft van het EU-gemiddelde van 50 procent.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

EU steunt Irak in Amerikaanse sancties tegen Iran

Californië zoekt meer dan 1000 vermisten, Trump naar rampgebied