in

Jonge verkrachters kunnen gewoon weer naar school

De vijf Bulgaarse jochies van 12 tot 14 jaar die een 18-jarige Duitse vrouw afgelopen vrijdag gruwelijk hebben verkracht, zijn niet alleen heel snel weer vrijgelaten, ze kunnen vandaag gewoon weer naar school.

De twee 12-jarigen zijn zelfs nog niet eens ondervraagd omdat ze volgens de Duitse wet bescherming genieten, zo schrijft een regionale krant. Eerst moeten hun ouders toestemming geven voor een verhoor.

Hulp aangeboden
Jeugdzorg van Mülheim bezoekt de gezinnen van de verkrachters om hen ’hulp aan te bieden’, aldus de krant WAZ. De ambtenaren raden de ouders wel aan hun kinderen voorlopig thuis te houden om onrust op school te voorkomen.

Duitsland is nog steeds in shock om de gruwelijke verkrachtingszaak. Het misbruik zou ook nog eens gefilmd zijn door de tieners. Ze lokten het meisje, dat volgens Duitse media nog maar 18 jaar is, in de bosjes en sloegen toen hun slag. „Er was geweld in het spel, grof geweld”, aldus een woordvoerder van de Duitse politie zondag.

Nederlandse grens
De groepsverkrachting vond op vrijdagavond plaats in het centrum van de West-Duitse stad, op ongeveer drie kwartier rijden van de Nederlandse grens. De daders werden betrapt omdat de hond in een huis van een omwonende aansloeg en de bewoners gingen kijken wat er in het bos achter de woning gebeurde.

De daders sloegen toen op de vlucht, maar werden al snel gepakt.

Hoe het met het slachtoffer is gesteld is, is nog niet bekend. Naar verluidt is ze behalve verkracht ook meerdere keren in haar gezicht gestompt.

Geschokt
Burgemeester Ulrich Scholten zegt in shock te zijn. „Dat zoiets in onze stad is gebeurd”. Hij prijst de buren die gingen kijken toen ze geluid hoorden. „We mogen niet wegkijken”.

De verkrachtingszaak doet de Duitsers herinneren aan een groepsverkrachting in Velbert. Toen werd een 13-jarig meisje door een groep van acht Bulgaarse jongens gegrepen. De daders kregen tot vier jaar cel. Eén van de verkrachters had alles gefilmd. De jongens werden overigens pas opgepakt nadat het slachtoffer zelf online op zoek was gegaan en een dader had herkend.

Velbert ligt ruim twintig kilometer van Mülheim.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Jongen per ongeluk doodgeschoten door vriendje

‘Man in tram Utrecht gebruikte andere passagier als menselijk schild’