in

Johan Derksen onder vuur na uitspraken over Turkije

Lucht is blauw. Water is nat en Johan Derksen is weer onder vuur om uitspraken. De oud-voetballer en nou onpopulair ‘mening-gever’ krijgt de wind van voren na zijn uitspraken over Ellie Lust en Turkije.

Het is al algemeen bekend dat Johan Derksen (70) zich voor niemand inhoud en nog nooit heeft gehoord van medeleven en tact. Oud-politiewoordvoerder, Ellie Lust, kreeg al van te voren een waarschuwing van de presentator, dat hij haar flink ging aanpakken en hij maakte geen grap. Lust werd tijdens de eerste aflevering van Veronica Inside flink aangepakt, door zowel Johan als Wim Kieft.

Kieft is van mening dat Ellie Lust te veel in haarzelf is gaan geloven en Derksen voegde daar nog aan toe dat ze vooringenomen is. De reden van deze aanval op Lust is omdat Derksen na zijn interview met Ellie Lust, een homofoob door haar is genoemd, maar hier is, volgens de Veronica Inside presentator, niks van waar. Derksen maakte gisteravond nog een punt dat zijn uitspraken verknipt in beeld zijn gebracht en uit de context waren gerukt.

Maar dit was niet alles. Tijdens Voetbal Inside praat je natuurlijk over…voetbal? Een beetje. Derksen vond het nodig om het vuur op Feyenoord-voetballer Orkun Kokcü (18) te openen. Het ging over het feit dat de 18-jarige voetballer er voor heeft gekozen om te spelen voor Turkije. Derksen vond dit niet kunnen, omdat Kokcü in Nederland is opgegroeid, “Voordat hem wat gevraagd wordt, heeft dat jongetje al voor Turkije gekozen.” aldus, Derksen.

“Dat stuit mij een beetje tegen de borst. Die jongen is in Nederland geboren, die heeft hier zijn hele opleiding gehad, die heeft hier van alle sociale voorzieningen geprofiteerd, zoals wij allemaal. En dan voordat Jong Oranje kan vragen: ‘wil je voor ons spelen?’, is er al een Turk die hem gek heeft gemaakt.”

Derksen’s aanval is daar niet afgelopen. Hij vindt het een belediging dat Kokcü heeft gekozen om te spelen in Turkije, “Nu gaat hij in een land spelen waar je niet mag zeggen wat je wil, waar je zo in de gevangenis gepleurd wordt zonder proces, waar de mensenrechten met voeten getreden worden. Kan iemand uit zijn omgeving dat eens uitleggen aan die jongen?”

En daar blijft het niet bij. De oud-voetballer heeft natuurlijk ook een mening over de dubbele paspoort die meteen ter sprake komt, “Als er iets aan de hand is met iemand met een dubbel paspoort dan roepen ze meteen in koor: ‘maar wij zijn Nederlands, wij hebben een Nederlands paspoort’. En nu kan hij wat voor Nederland betekenen en dan gaat hij naar Turkije. Nou, dat is een kutland.”

Deze uitspraken van Derksen hebben voor flinke reacties gezorgd op social media maar de beste reactie kwam van voormalig Feyenoord-speler, Bilal Başacıkoğlu, op Twitter, “Ongelooflijk deze man. Echt geen woorden voor. Hij heeft zelf niks bereikt, maar loopt iedereen te vertellen hoe het moet.”

Bilal Basakcioglu Twitter

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nijmegen biedt niqabdraagster excuses aan na onterecht aanspreken in speeltuin

Signaal Amsterdamse rechters: vuurwapengeweld harder gestraft