in ,

Jesse Klaver : Regering moet verantwoordelijkheid nemen en aftreden

De ministers zullen vandaag beslissen of ze de stekker uit de huidige coalitie trekken in de nasleep van de toeslagenaffaire. Experts zeggen dat de ineenstorting van de regering onvermijdelijk is.

Het besluit van PvdA-leider, Lodewijk Asscher, om donderdag af te treden heeft de druk op Mark Rutte en zijn team van ministers alleen maar vergroot om af te treden.

Asscher was minister van Sociale Zaken ten tijde van het schandaal, waarbij duizenden gezinnen ten onrechte werden beschuldigd van oplichting door de belastingdienst. Ze werden veroordeeld tot het terugbetalen van uitkeringen, wat veel acute financiële problemen heeft veroorzaakt.

De ministers wilden niet veel kwijt toen ze donderdagavond de partijbijeenkomsten verlieten, vooruitlopend op het besluit van vandaag. “We bespreken de kwestie in het kabinet en we zijn er heel duidelijk over”, zei D66-leider, Sigrid Kaag, tegen verslaggevers.

Op Twitter zijn de Kamerleden niet zo stil. Zo Tweet, GroenLinks, fractievoorzitter, Jesse Klaver, “De toeslagenaffaire laat de gevolgen van het afbreken van de verzorgingsstaat zien. De gevolgen van VVD-ideologie. Juist daarom moet deze regering verantwoordelijkheid nemen, aftreden en de weg vrij maken voor een regering die de verzorgingsstaat weer gaat opbouwen.” en eist Geert Wilders al sinds 7 januari dat Rutte en zijn kabinet opstapt, “Horrible corruption in The Netherlands dear @MinPres, criminalizing innocent Dutch civilians (‘Toeslagenaffaire’) and interfering in the rule of law by prosecuting the opposition leader in parliament. Recognize this and step down yourself!”
(Afschuwelijke corruptie in Nederland lieve @MinPres, het criminaliseren van onschuldige Nederlandse burgers (‘Toeslagenaffaire’) en inmenging in de rechtsstaat door de oppositieleider in het parlement te vervolgen. Herken dit en stap zelf af!)

Rutte zei dinsdagavond na een extra ministerraad dat de regering van plan was ‘fundamentele en substantiële’ conclusies te trekken, maar weigerde te speculeren over de toekomst van zijn kabinet.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Gemuteerd virus gevonden bij grote corona-uitbraak in Fries verpleeghuis

Toeslagenaffaire wordt einde van het Kabinet