in

Japan ziet een groot daling in rokers

Een nieuw onderzoek heeft onthuld dat het aantal rokers in Japan in de loop der jaren drastisch is afgenomen.

Het Verre Oosten, die bekend staat vanwege het gezondheidsbewustzijn van zijn burgers, zag vorig jaar de helft afnemen tussen de rokers van 20 jaar en ouder.

Het aantal rokers in Japan bedraagt nu 17,9 procent, een daling van 36 procent toen het voor het laatst werd opgenomen in 1989, meldde de Japanse krant dinsdag.

Lokale anti-rook belangenbehartigers zijn van mening dat de achteruitgang het gevolg is van een groter gezondheidsbewustzijn, een ouder wordende bevolking, strengere rookvoorschriften en hogere sigarettenprijzen, voornamelijk als gevolg van belastingverhogingen.

Japan heeft een constante daling van het aantal rokers gezien sinds het piekte in 1966, in totaal 49,4 procent.

Na kennis te hebben genomen van anti-rookbewegingen, is de Japanse spoorwegen in 1987 begonnen met het in fasen stoppen met roken, gevolgd door luchtvaartmaatschappijen in 1999.

De regering heeft afgelopen juli een wet opgesteld die roken binnen alle schoolgebouwen, ziekenhuizen en overheidsinstanties verbiedt.

Vanaf 1 april 2020 wordt roken verboden bij faciliteiten zoals kantoren, restaurants en hotellobby’s. Er worden speciale kamers ingericht voor roken.

De stap is goed ontvangen door burgers, hoewel sommigen zeggen dat er nog veel meer moet worden gedaan. “Het was goed dat de wet werd herzien en verordeningen werden vastgesteld, hoewel ze nog steeds zwak zijn.” vertelde Watanabe (81) aan de krant.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkse onderzoekers vinden nieuwe technologie voor kankerdiagnose

Uitgaven nekten corrupte douaniers