Jager schiet vrouw dood in plaats van fazant

Jager schiet vrouw dood in plaats van fazant

Een Slowaakse jager heeft in de buurt van Mojmirovce per ongeluk een 29-jarige vrouw doodgeschoten in plaats van een fazant. Het slachtoffer was als drijver ingehuurd om met haar hond het gevogelte op te schrikken. Ze werd in de rug getroffen en overleed later in een ziekenhuis in provinciehoofdstad Nitra.

Wijzigingen in reisadvies naar verschillende Europese landen
Vanaf 15 juni mogen we weer op vakantie binnen Europa
Grootste cocaïne lab ooit ontdekt in Nederland

Een Slowaakse jager heeft in de buurt van Mojmirovce per ongeluk een 29-jarige vrouw doodgeschoten in plaats van een fazant. Het slachtoffer was als drijver ingehuurd om met haar hond het gevogelte op te schrikken. Ze werd in de rug getroffen en overleed later in een ziekenhuis in provinciehoofdstad Nitra. Een politiewoordvoerster zei tegen persbureau TASR dat nog niet duidelijk is hoe het drama heeft kunnen gebeuren en wie het dodelijk schot heeft gelost.

In Slowakije zijn de afgelopen jaren verscheidene mensen om het leven gekomen tijdens het jagen. Dat is een liefhebberij geworden van ,,nieuwe rijken zonder ervaring”, klagen deskundigen in de media. De hobbyisten trekken er maar af en toe op uit met een geweer en kunnen niet het geduld opbrengen van professionele jagers. Deze komen ook regelmatig zonder buit thuis. Bovendien wordt er vaak stevig gedronken tijdens grote jachtpartijen, hoewel alcoholgebruik dan verboden is.

Bron : Panorama

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0