in

Jager schiet per ongeluk zijn vader dood

In Italië is er een jacht op wilde zwijnen erg misgegaan en heeft een man per ongeluk zijn vader doodgeschoten. De Italiaanse politie heeft de man inmiddels al gearresteerd.

Italiaanse media meldt dat de mannen samen op jacht waren, maar alleen op zoek waren naar hun prooi. De man (34) dacht dat hij schoot op een wilde zwijn, maar het bleek zijn vader te zijn.

De vader, 55-jarige Martino Gaudioso, liep een schotwond op in zijn buik en overleed aan zijn verwondingen.

Het jachtongeval gebeurde in een gebied nwaar niet gejaagd mag worden. Het nationaal park bij Sicignano degli Alburni, een gemeente in de buurt van de stad Salerno.

Volgens de president van de Italiaanse Vereniging voor de Verdediging van Dieren en Milieu is Italië het ‘Wilde Westen’ geworden, “Het is een ware nationale noodsituatie.” aldus Michela Vittoria Brambilla tegen de Italiaanse pers.

Dit is niet de eerste jachtongeval in Italië. Afgelopen oktober is er een 18-jarige jager aangezien voor wilde zwijn en ook doodgeschoten. Sergio Costa, de Italiaanse minister van Milieu, heeft meteen daarna opgeroepen op tot een nationaal verbod op de jacht.

Er zijn fiezelfde maand nog drie andere jagers, in soortgelijke ongelukken, gestorven.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Temperatuur blijft hoog maar kans op regen en onweer

Vrouw neergestoken voor haar huis