in ,

Italië start virusvaccinatiecampagne met gezondheidswerkers

De Italiaanse corona-vaccinatiecampagne is zondag van start gegaan met vijf gezondheidswerkers in het Spallanzani-ziekenhuis in Rome, die werden ingeënt met het vaccin dat gezamenlijk is ontwikkeld door Pfizer en BioNTech.

“Vandaag is een symbolische dag.” aldus de speciale commissaris van Italië voor de noodsituatie Domenico Arcuri op zondagochtend.

De vaccinatiecampagne, die zondag in heel Europa begon, komt bijna 10 maanden nadat de eerste Italiaanse patiënt positief testte op het coronavirus in Noord-Italië.

Er zijn inmiddels ongeveer 9750 vaccindoses in Italië aangekomen, “en naar verwachting zullen er vanaf volgende week nog eens 470 duizend aankomen”, aldus het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid.

Het vaccin zal gratis zijn en gezondheidswerkers en ouderen zullen als eersten de vrijwillige inenting aangeboden krijgen.

“Deze infectie heeft onze levens veranderd. Dit is een enorme vooruitgang die niet werd verwacht. Het is de meest efficiënte manier om deze pandemie te bestrijden,” aldus Dr. Maria Rosaria Capobianchi, de eerste arts die in het Spallanzani-ziekenhuis werd ingeënt.

Het totaal aantal virusgevallen in Italië zit al boven de 2 miljoen. Italië heeft met 71 duizend doden, het hoogste aantal dodelijke slachtoffers aan gevolgen van het coronavirus in heel Europa.

“Vandaag wordt Italië wakker. Het is de #VaccineDay. Deze datum zal voor altijd herinnerd worden”, schreef de Italiaanse premier Giuseppe Conte op zijn Twitter account op zondag.

Experts zeggen dat kudde-immuniteit zal worden bereikt wanneer 80 procent van de bevolking wordt gevaccineerd.

“Dit is het eerste licht aan het einde van de tunnel, maar we moeten nog een paar maanden weerstand bieden”, zei minister van Volksgezondheid, Roberto Speranza. “Het is nog niet afgelopen en de regels moeten nog gerespecteerd worden.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Storm Bella raast door het land : Meer regen verwacht op Maandag

Fahrettin Koca : Coronavaccin zal niet worden verplicht in Turkije