in

Italië misschien toch niet zo veilig van het coronavirus

Het lijkt erop dat het coronavirus nog steeds een groot gevaar is in Italië. Op vrijdag werden er 85 nieuwe doden gemeld aan gevolgen van het virus, wat het dodental op 33.774 heeft gebracht. En dit allemaal terwijl de regio Noord-Lombardije het epicentrum van de uitbraak blijft en een zorgwekkend aantal nieuwe infecties blijft melden.

Maar over het algemeen blijft de daling in het aantal sterfgevallen van mei doorzetten in juni, wat bevestigt dat het hoogtepunt van de crisis voorbij is. Het aantal actieve besmettingen daalde vrijdag opnieuw met 1.453, waarmee het totaal op 36.976 zit.

Ondertussen is er ook een stijging in het aantal herstelde patiënten, die inmiddels op 163.781 staat. Omdat er meer patiënten de intensive care weer mogen verlaten, is de druk op het gespannen gezondheidszorgsysteem in Italië ook opgeheven.

De situatie in Lombardije blijft echter de Italiaanse autoriteiten verontrusten, die bang zijn voor een mogelijke nieuwe golf van besmettingen. In de regio, dat nationaal het zwaarst was getroffen, blijven de slachtoffers oplopen tot 16.222, terwijl het aantal nieuwe besmettingen een totaal van 402 heeft bereikt, op een totaal van het landelijke totaal aantal van 518.

Italianen mochten woensdag voor het eerst tussen drie regio’s reizen na drie maanden van opsluiting, ondanks dat regionale gouverneurs waarschuwden dat inwoners uit de zwaarst getroffen regio’s het virus konden helpen verspreiden.

Italië was ook een van de eerste landen in Europa die zijn grenzen heropende voor internationaal toerisme, in hoop zijn belangrijkste toeristische industrie, die zwaar werd getroffen door de pandemie, opnieuw te lanceren. Zo hebben ze ook van Nederland het ‘groen’ licht gekregen als ‘veilig voor reizen’.

Maar toch wordt er, met goed reden, voorzichtigheid geadviseerd voor iedereen die van plan is om naar Italië te reizen, ondanks duidelijke gevaar van het coronavirus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

BOA’s krijgen knuppels als bescherming

Grote stijging in coronabesmettingen sinds 1 juni