in

Italië maakt zich zorgen om grote drukte in stranden en café’s

In een wanhopige poging om een nieuwe golf van coronavirusbesmettingen te voorkomen, zal de Italiaanse regering een oproep doen om 60 duizend vrijwilligers te rekruteren die mensen zullen helpen om te voldoen aan de sociale afstandsmaatregelen.

De stap kwam nadat duizenden burgers de Italiaanse stranden, pleinen en bars overrompelden om hun eerste weekend buiten door te brengen, na het einde van een sluiting van twee maanden. Autoriteiten maken zich echter zorgen dat enorme bijeenkomsten en drukte op de pleinen van de steden een nieuwe piek in de besmettingscurve van het virus kunnen veroorzaken, die uiteindelijk is gaan dalen.

Het initiatief voor het inhuren van vrijwilligers kwam van de minister van Regionale Zaken, Francesco Boccia, en de vereniging van lokale gemeenten, die volgende week een oproep voor de aanwerving zal lanceren.

De vrijwilligers zullen mensen, “met vriendelijkheid” aanspreken en zullen geen boetes mogen uitdelen. Ze zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de regels voor sociale afstand in parken, stranden en clubs worden nageleefd en dat het zwakkere onderdeel van de bevolking, zoals kinderen en ouderen, worden gesteund.

De 60 duizend ambtenaren of vrijwilligers moeten ouder zijn dan 18 jaar. Ook moeten ze werkloos zijn of een laag inkomen hebben, ondersteund door sociale vangnetten. Ze zullen door de lokale autoriteiten worden opgeleid, maar worden niet betaald en zullen blijven werken tot het einde van de door de Italiaanse regering afgekondigde noodtoestand.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Donald Trump eist dat kerken direct openen

Corona raakt Nederlanders ook financieel