in

Italië begint vanaf 4 mei met het opheffen van landelijke lockdown

Italiaanse premier, Giuseppe Conte heeft laten weten dat Italië op 4 mei zal beginnen met het opheffen van de landelijke sluiting, waardoor enkele belangrijke bedrijven na zeven weken van inactiviteit opnieuw kunnen starten.

Tijdens een langverwachte persconferentie op zondagavond kondigde Conte de start aan van “fase 2” van de uitbraak van het coronavirus, die tot nu toe meer dan 26 duizend slachtoffers heeft gemaakt in het land en meer dan 106 duizend mensen heeft besmet.

Conte waarschuwde Italianen echter dat het opheffen van de lockdown niet het einde betekent van de belangrijkste regels voor sociale afstand, die nodig zijn om een ​​nieuwe golf van besmettingen te voorkomen. De bewegingen van mensen binnen regio’s blijven beperkt tot strikte gezondheidsredenen, nood- en werkredenen.

“Als je van Italië houdt, houd dan alsjeblieft afstand.” aldus Conte, die benadrukte dat dit het begin is van een nieuwe fase van de pandemie, waarin Italianen naast het virus zullen moeten voortleven. De premier voegde eraan toe dat openbare parken en tuinen worden heropend en dat mensen familieleden kunnen bezoeken als ze in dezelfde regio wonen. Tijdens familiereünies zullen mensen echter beschermende maskers moeten blijven dragen en er mogen geen privéfeestjes worden gehouden.

Conte benadrukte nogmaals dat als mensen de regels overtreden, de besmettingskromme weer zal stijgen en dat er een groot risico bestond dat alles uit de hand zal lopen, “Het aantal doden zal toenemen en we zullen onze economie onherstelbare schade toebrengen.” zei hij.

Vanaf 4 mei zullen alle productieve activiteiten in de bouwsector opnieuw opstarten. Maar de bedrijven zullen ervoor moeten zorgen dat aan alle nieuw geïntroduceerde beveiligingsprotocollen wordt voldaan.

Begrafenissen zijn ook toegestaan, maar moeten in de open lucht worden gehouden, met niet meer dan 15 deelnemers.

Conte zei dat, als alles goed gaat, winkels later in mei weer kunnen worden geopend, terwijl restaurants, cafés, kappers en schoonheidssalons op 1 juni weer opengaan. Scholen zullen pas openen in september.

De Italiaanse regering werkt ook aan een nieuw pakket maatregelen ter ondersteuning van de kwetsbare economie van het land.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Democratie versus Dictatuur

Koning Willem Alexander : “Geniet ervan. Op afstand, maar samen.”