in

Italianen gaan straat op in protest tegen avondklok

Lokale media meldt dat de groep geluidsbommen, fakkels en patronen afvuurde op veiligheidstroepen, en dat de politie tussenbeide kwam met traangas.

Er wordt gesproken van straatconflicten in veel gebieden in het stadscentrum. De groep marcheerde naar het bestuursgebouw met een spandoek met tekst, “Als u ons sluit, moet u ons betalen.”

Nog een groep die protesteerde tegen een avondklok in Rome, stak midden op straat een fakkel aan.

De regio’s Piemonte en Calabrië bereiden zich ook voor op de invoering van een avondklok, nadat deze donderdag begon in Lombardije en vrijdag in de regio’s Campanië en Lazio.

Volgens een rapport van ANSA besloot Alberto Cirio, voorzitter van het regionale management van Piemonte, ook om vanaf 26 oktober tussen 23 uur en 05 uur een avondklok in de regio aan te kondigen.

In zijn wekelijkse coronavirusrapport zei het Italiaanse Instituut voor Hogere Gezondheid dat de situatie ernstig is en drong bij bewoners op aan, hun huizen niet te verlaten, tenzij dit noodzakelijk is.

In Italië werden de afgelopen 24 uur 19.143 nieuwe gevallen gemeld, het hoogste dagelijkse aantal sinds het begin van de pandemie.

Sinds de pandemie op 21 februari in Italië begon, zijn in totaal 484.869 mensen gediagnosticeerd met het virus. Het totaalaantal doden aan gevolgen van het coronavirus staat op 37.059.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Arabische handelsgroepen boycotten Franse producten als reactie op beledigingen

Luik kampt met “oorlogssituatie” : Zieke verplegers moeten komen werken