in

Israëlische juwelier creëert goud en diamanten mondmasker van 1,5 miljoen

Het 18-karaats witgouden masker zal op verzoek van de koper worden versierd met 3.600 witte en zwarte diamanten en voorzien van hoogwaardige N99-filters, aldus ontwerper Isaac Levy.

Levy, de eigenaar van het juweliersbedrijf Yvel, zei dat de koper nog twee andere eisen had, dat het tegen het einde van het jaar klaar zou zijn en dat het de duurste mondmasker ter wereld zou zijn. “Die laatste voorwaarde”, zegt hij, “was het makkelijkst te vervullen.”

Yvel Twitter

Hij weigert bekend te maken wie de koper is, maar zegt wel dat het om een een Chinese zakenman gaat die in de Verenigde Staten woont.

Het ‘blinged’ mondmasker kan wat pit geven aan de beschermende uitrusting die nu verplicht is in openbare ruimtes in veel landen. Maar met 270 gram, bijna 100 keer dat van een typisch chirurgisch masker, is het waarschijnlijk niet een praktisch accessoire om te dragen.

In een interview in zijn fabriek in de buurt van Jeruzalem toonde Levy verschillende stukken van het masker, bedekt met diamanten. Eén van de gouden platen heeft een gat voor het filter.

“Met geld wordt misschien niet alles gekocht, maar als het een heel duur COVID-19 masker kan kopen en de man wil het dragen en rondlopen om de aandacht te trekken, dan zou dat moeten kunnen.” zegt Levy.

Zo’n opzichtig masker kan ook op de verkeerde manier wrijven in een tijd waarin miljoenen mensen over de hele wereld werkloos zijn of economisch lijden. Levy zei dat hoewel hij het zelf niet zou dragen, hij dankbaar was voor de gelegenheid.

©NieuwsOn
Foto : Screenshot Yvel Twitter

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rusland hervat vluchten naar Turkse Kust

Vanaf vandaag verplicht registreren in horeca