in ,

Islamofobe politicus verbannen uit haar partij in Zweden

Een islamofobe politicus in Zweden is uit de linkse partij in verbannen, omdat “de opvattingen van de politicus over religie in tegenspraak waren met het partijbeleid” aldus de secretaris-generaal tijdens een persconferentie op woensdag.

Aron Etzler, secretaris-generaal van de linkse partij, zei dat de daden van politicus, Amineh Kakabaveh en de islamofobe retoriek het vertrouwen van de partij “ernstig” schaden.

“Ze beweerde dat een islamitisch kalifaat werd opgericht in Zweedse buitenwijken. Ze deelde in haar sociale media-account een nep propagandanieuws, gemaakt door de racisten over de islam. Ook wilt ze een verbod op religieuze symbolen op scholen.” voegde Etzler eraan toe.

Kakabaveh, van oorsprong uit Iran, heeft herhaaldelijk moties aan het parlement voorgelegd en voorgesteld om de PKK van de terreurlijst te schrappen.

Ze had de nep-islamofobe video in 2016 gedeeld, die in 2014 door een Noorse racistische groep op internet was geüpload.

Kakabaveh had een waarschuwing van haar partij ontvangen over de kwestie en haar partijlidmaatschap. Ze werd een maand geschorst van haar wetgever status. Dit hield haar jammer genoeg niet tegen en zette ze haar islamofobe retoriek en handelingen voort, die resulteerden in haar uitzetting uit de partij.

In een terreurcampagne tegen Turkije, van meer dan 30 jaar, is de PKK door Turkije, de VS en de Europese Unie, als terroristische organisatie vermeld. Ze zijn verantwoordelijk voor de dood van bijna 40 duizend mensen, waaronder veel vrouwen en kinderen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Jongens sterven slapend in auto

Apple zegt : “Sorry voor het afluisteren.”