in

Islamofobe aanvallen sterk gestegen in 2020

Te midden van controverse over het standpunt van de regering ten opzichte van moslims, schoten islamofobe aanvallen in Frankrijk in 2020 met meer dan de helft omhoog, zo meldt het hoofd van een controlegroep op vrijdag.

In 2020 waren er 235 aanvallen op moslims in Frankrijk. In 2019 waren dat er 154. Abdallah Zekri, hoofd van de National Observatory of Islamophobia, zegt in een verklaring dat dit “een sprong is van 53 procent”.

De meeste aanvallen vonden plaats in de regio’s Ile-de-France, Rhones-Alpes en Paca.

Zekri voegt toe dat dat aanvallen op moskeeën, in hetzelfde jaar, zijn gestegen met 35 procent.

Vorig jaar werden er 70 dreigbrieven gestuurd naar het hoofdkwartier van de Franse Raad voor Moslimaanbidding (CFCM) of zijn bestuurders, aldus Zekri in dezelfde verklaring en hij sloeg alarm over de verspreiding van leugens over de islam en moslims, evenals e-mails die aanzetten tot haat tegen moslims.

“Moslims in Frankrijk maken zich zorgen over de negatieve opvattingen die sommige leden van het Franse publiek hebben over de islam”, aldus Zekri.

Hij benadrukte dat er geen verband bestaat tussen de islam en terrorisme, en dat moslims in Frankrijk in staat zouden moeten zijn hun religie vrij te belijden, zoals leden van andere religies.

De Franse regering is bekritiseerd vanwege haar bewegingen en retoriek over de islam en moslims, waaronder uitspraken van president Emmanuel Macron in oktober dat de islam “in crisis verkeert”. Ook zijn er invallen geweest op moskeeën en islamitische stichtingen en een “anti-separatisme” -wet die wordt voorgesteld, zorgt voor veel paniek en zorgen in de Franse moslimgemeenschap.

Het wetsvoorstel, waarover in het Franse parlement zal worden gestemd, zou moskeeën en hun bestuurders blokkeren in hun vrijheid, en de financiën van verenigingen en ngo’s van moslims beheersen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk bang van coronarellen zoals in Nederland

Geen Reiskostenvergoedingen maar Thuiswerkvergoeding