in

Islamitische scholen scoren wederom het hoogst!

Voor het vijfde jaar op een rij vergeleek de onderzoeksredactie van RTL Nieuws de resultaten van de eindtoetsen van scholen. Hieruit bleek dat het onderwijs op islamitische scholen wederom het hoogst scoort in Nederland.

Het islamitisch onderwijs staat met een score van 7,4, ook dit jaar weer bovenaan. Er staan zelfs 3 islamitische scholen in de top 10 van Nederland vermeld. Dit zijn de scholen, El Boukhari in Leerdam, El Habib in Maastricht en Bilalschool in Amersfoort. Twee van de drie scholen behoren tot de SIMON Scholen.

In een eerste reactie zegt de heer Taspinar, voorzitter van College van Bestuur van SIMON Scholen, “Hard werken wordt beloond. We hebben de ambitie om met al onze 10 scholen de hoogste score te behalen. Deze hoge score is tevens te danken aan een goed identiteitsbeleid waarbij onder andere de focus ligt op het effectief wegnemen van achterstanden bij leerlingen. Identiteit bij onze scholen is de meerwaarde voor de resultaten van de leerlingen.”

Veel ouders kiezen voor een islamitisch onderwijs voor hun kind, dit is tevens te danken aan de resultaten van de scholen. De positieve resultaten zorgen ervoor dat Islamitisch onderwijs jaarlijks een groei ziet in aantal leerlingen en scholen.

De heer Çoban, directeur bij de ISBO (Islamitische Schoolbesturen Organisatie) zegt, “Als ISBO zijn wij enorm trots op deze prestatie van onze scholen. We weten dat onze scholen zich elke dag inzetten om het beste onderwijs voor onze kinderen te bieden. Het is dan ook een bevestiging voor het goede werk van alle leraren die dagelijks voor de klas staan.”

Hij voegt toe, “Naast het feit dat onze scholen een positieve bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen is het inmiddels, na 30 jaar islamitisch onderwijs, ook bewezen van toegevoegde waarde voor de Nederlandse samenleving. Daarmee is het islamitisch onderwijs niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zeven parlementsleden treden af bij de Britse Labour Party

Britse en Franse toerist vermist in Australië