in

Islamitische begraafplaats voor 3000 moslims in Rotterdam

Heel veel Rotterdammers worden dagelijks teruggevlogen naar Turkije of Marokko (hun geboorteland) voor een eeuwige grafrust, naar maatstaven van hun geloof, terwijl er ook heel veel moslim Rotterdammers zijn die zijn geboren en opgegroeid in Rotterdam, en die liever hier zouden willen worden begraven.

Dat was ook de reden waarom de moslimgemeenschap, een islamitische begraafplaats wilde hebben in Rotterdam. Het stadsbestuur heeft vandaag een voorkeursplek gepresenteerd aan de raad. Het gaat om een dichtbegroeid eilandje naast de Zuiderbegraafplaats, dat straks plek moet bieden aan ruim 3000 graven, van elk 10 vierkante meter.

“Een mooi resultaat en unieke mijlpaal voor alle Nederlandse moslims”, zegt Muhammed Akbulut, bestuurslid van Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond. “Dit wordt de eerste grootstedelijke Islamitische begraafplaats, door en voor alle moslims.”

Ook, NIDA-raadslid Bas van Noppen is tevreden, “Een hele mooie toevoeging aan het gebied, vlakbij de Zuiderbegraafplaats en daarmee niet een vreemde aanvulling voor de omgeving. We voelen een enorme dankbaarheid richting het college.”

Wethouder, Wijbenga noemt het een mooie gedachte in een schriftelijke reactie, “Rotterdammerschap is onze verbintenis, daarop ligt wat mij betreft de nadruk.”

Voor de aankoop van het terrein is er naar verwachting, 2-3 miljoen euro nodig en het is de bedoeling dat de financiering wordt geregeld door de initiatiefgroep. Maar er is al een crowdfunding plan, “Mensen staan behoorlijk in de startblokken om dit te kunnen financieren.” \

De verwachting is dat de gemeente binnen twee jaar de locatie zal overkopen, maar het terrein moet eerst nog technisch worden goedgekeurd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geert Wilders : Racist of Stem van Vrij Nederland?

Alle Nederlanders en Belgen worden opgeroepen om grens niet over te steken