in

Is Corendon weggepest door het Nederlandse Kabinet?

Zorgverleners die de risico lopen hun toeslagen voor huur, zorg of kinderopvang terug te betalen aan de belastingdienst omdat ze de afgelopen maanden door (verplichtte) overwerk meer hebben verdiend krijgen geen uitzondering. Staatssecretaris van Huffelen heeft ernaar gekeken maar concludeert dat dat niet kan. Geen uitzonderingen. ONVERANTWOORD of ASOCIAAL? Niet volgens onze Minister President of Minister van Infrastructuur, want ik heb niks van ze gehoord.

Turkije, een land van 81 miljoen inwoners, heeft in totaal 200 duizend besmettingen en de dodental zit op 5131. Dit is in tegenstelling tot Nederland, waar er 17 miljoen mensen wonen en (tot 30 juni 10 uur) in totaal 50.273 besmettingen en 6113 doden zijn geregistreerd.
Dus als we kijken naar de cijfers is Turkije al veiliger dan Nederland, maar Turkije staat op een ‘oranje’ lijst als onveilig reisadvies. Waar mogen we wel op vakantie van onze politieke leiders?

We mogen bijvoorbeeld wel op vakantie naar Italië, waar er al meer dan 240 duizend besmettingen en bijna 35 duizend doden zijn gemeld. In het land is het ook nog steeds niet veilig, zo meldde AD nog niet eens een maand geleden dat coronacijfers in Italië nog steeds zorgelijk waren. Coronacijfers in Italië blijven zorgelijk

We mogen ook naar Spanje, waar er bijna 300 duizend besmettingen en bijna 30 duizend doden zijn geregistreerd. Wel zo veilig op de ‘gele’ lijst van landen die als veilig voor reizen zijn bestempeld. Afgelopen donderdag zijn er nog 444 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in het land, maar het is wel ‘veilig voor reizen’.

Onze favoriet Frankrijk? Ja die staat ook op ‘geel’. Inmiddels 200 duizend besmettingen en bijna 30 duizend doden, maar met een mondkapje op de Franse Rivièra? En natuurlijk de geadviseerde corona-afstand van 1,5 meter. Makkelijk te doen toch? Niet ONVERANTWOORD of ASOCIAAL.

Corendon kreeg duizenden boekingen binnen voor vakanties naar Turkije maar heeft deze na een Kamerdebat, waarin een motie werd aangenomen die de regering oproept reizen naar onveilige gebieden te verbieden, toch besloten om de all-inn vakanties naar Turkije met twee weken uit te stellen naar 22 juli.
Onveilige gebied? Nee. Turkije was één van de eerste en enige landen die de verspreiding van het virus onder controle had met gecontroleerde ‘lockdowns’ en maatregelen zoals het gratis verspreiden van mondmaskers en beschermingen in het hele land (nogmaals, land van 81 miljoen inwoners) EN, het is bewezen dat de kust juist veiliger is van mogelijke besmettingen (hier mogen we ook alweer met z’n allen naar Scheveningen, toch?)

Dus, is Corendon weggepest door het kabinet? Een spoed Kamerdebat voor een motie die de regering oproept reizen naar onveilige gebieden te verbieden, die opeens werd aangenomen nadat Corendon volop boekingen binnen kreeg voor reizen naar Turkije. Het kamer had deze motie ook open en duidelijk, ‘verbieden van reizen naar Turkije’ kunnen noemen, want het lijkt erop dat Turkije de enige trending topic is in deze discussie.

Onverantwoord om te reizen naar Turkije? Nee, meneer Rutte wilt ‘gewoon’ niet dat we op vakantie gaan naar Turkije, die altijd als ‘stiefkind’ van het EU is gezien en nou wordt ‘gestraft’ voor voor-corona ‘daden’, zoals het openen van de EU grenzen voor vluchtelingen. Jarenlang is Turkije afgewezen door de EU en nooit toegelaten vanwege *vul Westerse smoes in* als reden. En nou mogen we er ook niet op vakantie.
Maar we mogen wel naar EU-leden, Spanje, Italië en Frankrijk, waar het risico op besmetting nog steeds op hoog staat. Zolang we maar onze vakantie euro’s binnen het EU uitgeven, zodat onze ‘leiders’ het weer in hun eigen zak kunnen steken.

En persoonlijk vind ik dat erg asociaal.

Nejla Karatas

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen ‘man’ of ‘vrouw’ melding op je identiteitskaart

Meer dan 1200 coronapatiënten in Turkije hersteld binnen 24 uur