in

Instagram komt met videochatten

Skype was één van de eerste die begon met de ‘videocall’. bellen met beeld maar wat Skype in al die jaren niet heeft kunnen bereiken heeft Zoom in een enkele weken van corona-lockdown bereikt en ver voorbij gestreefd. Bedrijven, scholen, ziekenhuizen of gewoon vrienden en familie, we gebruiken allemaal Zoom om met meer dan twee mensen te kunnen bellen en delen allemaal screenshots van onze meetings en ‘bezoekjes’ op Instagram.

Zoom lijkt er wel concurrentie bij te krijgen van, Instagram. De social media app heeft namelijk bekend gemaakt dat je voortaan ook via hun kan videochatten met wel tot 50 mensen tegelijk. Instagram zal daarbij gebruik van de Messenger Rooms-functie die eerder in chatapp Messenger werd geïntroduceerd. Er is een videobelknop toegevoegd de berichtenbox van de app, waar je normaal privé kunt chatten met andere gebruikers. Vervolgens kun je een ‘room’ (een kamer) maken waar andere gebruikers deel aan kunnen nemen. Wel moet je een Facebook-account hebt gekoppeld aan je Instagram-profiel.

Je kon natuurlijk al eerder videochatten op Instagram maar het was voor een kleiner groep bedoeld tot zes mensen max. Nou dat de social media app zijn aantal heeft opgekrikt naar 50 mensen per videochat hopen ze meer aantrekkelijk te zijn voor bedrijven en dergelijke, die grote videovergaderingen willen organiseren.

Facebook, die ook de eigenaar is van Instagram, hoopt met zijn Messenger Rooms-functie het op te nemen tegen de grootste videochat functie van het moment, Zoom.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Spanje opent deze zomer deuren voor toeristen

Eerste zomerdag brengt drukte mee naar stranden en parken