in

ING verwikkeld in Russisch witwasnetwerk

De claim is gebaseerd op gelekte documenten van de fraude onderzoeksafdeling Fincen, van het Amerikaanse ministerie van Financiën, die duizenden verdachte transacties beschrijft waarbij enkele van de grootste banken ter wereld betrokken zijn.

Twee Nederlandse effectenhandelaren, Tristane Capital en Schildershoven Finance, zijn, volgens de documenten, de ‘hoofdrolspelers’ in de verschuiving van miljarden euro’s uit Rusland, en bankieren bij ING Bank Slaski, de Poolse tak van ING, aldus Investico.

De twee handelaren stapten in 2013 over van Deutsche Bank naar ING Bank Slaski, en openden rekeningen die ze gebruikten voor de handel in Russische aandelen. Volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft de Poolse tak van ING alleen al in 2014 en 2015, 675 miljoen euro aan betalingen, aan bedrijven gefaciliteerd die volgens het FD deel uitmaakten van het witwasnetwerk.

Tristane Capital en Schildershoven Finance hebben nieuwe eigenaren en vertelden Investico dat ze niets van de beschuldigingen afwisten. Voormalige eigenaren en aandeelhouders hebben geweigerd om in detail te reageren, “net als ING”, aldus Investico.

In 2018 heeft ING een minnelijke schikking getroffen met de Nederlandse autoriteiten van 775 miljoen euro, vanwege de lakse aanpak van het witwassen van geld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Boerkaverbod leidt tot geweld tegen Moslima’s

Nederlands bedrijf verkoopt gezichtsherkenning techniek aan China