in

ING schrapt 1.000 banen : Sluit buitenlandse kantoren

De sluitingen werden aangekondigd tijdens de presentatie van de winstcijfers van ING over het derde kwartaal. De bank boekte een nettowinst van 788 miljoen euro in het derde kwartaal, bijna de helft van de 1,4 miljard euro winst dat in 2019, in het derde kwartaal werd gemeld.

De ‘uitdagende externe omgeving’ heeft ertoe geleid dat de bank een aantal van haar activiteiten heeft moeten heroriënteren, zegt CEO Steven van Rijswijk, in een verklaring.

“In de groothandelsbank betekent dit dat we ons moeten concentreren op de kernklanten en kantoren moeten sluiten”, zei hij. Aan de kant van retailbankieren zullen de inspanningen om digitaal bankieren te standaardiseren ook worden verminderd, wat gevolgen zal hebben voor landen als Frankrijk, Spanje en Tsjechië.

“De beslissing is genomen in het licht van de huidige economische tegenwind en wat we hebben geleerd van de complexiteit en kosten van grensoverschrijdende systeem- en productintegratie.” aldus Van Rijswijk.

In juli meldde ING, 170 kantoren in Nederland te sluiten en vorig jaar werden 40 procent van de servicepunten in winkels als Bruna en Primera gesloten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bijna 20.000 nieuwe coronabesmettingen in Duitsland

Turkije gaat 1,5 miljoen wooneenheden bouwen in het door een aardbeving getroffen Izmir