in

Indonesische vliegtuig met 62 aan boord stort neer in zee

Een Indonesisch passagiersvliegtuig met 62 mensen aan boord stortte neer in zee na het opstijgen vanuit de hoofdstad Jakarta, zo melden de autoriteiten van het land, zaterdag.

“Sriwijaya Air-vlucht SJY 182 had 50 passagiers aan boord, waaronder 10 kinderen, plus 12 bemanningsleden”, aldus de minister van Transport, Budi Karya Sumadi.

Volgens de autoriteiten is tussen de eilanden Laki en Lancang, in het regentschap van Thousand Islands in Jakarta, puin gevonden dat afkomstig zou zijn van het vermiste vliegtuig.

De Nationale Zoek en Vind Organisatie zegt dat de crashlocatie ongeveer 2,5 tot 2 mijl van de twee eilanden ligt. “Het gebied rond de twee eilanden heeft een diepte van 20-30 meter”, zei Bambang Suryo, de plaatsvervanger van het bureau voor operaties, tijdens een persconferentie.

Later zei de Indonesische marine dat ze het puin van het vliegtuig had gevonden dat verspreid was over vier locaties in de wateren van Thousand Islands.

De vlucht van Jakarta naar Pontianak, de hoofdstad van de provincie West-Kalimantan, verloor om 14.40 uur (lokale tijd) het contact, meldt de woordvoerder van het Ministerie van Transport, Adita Irawat.

De autoriteiten zijn een onderzoek gestart, en coördineren met de Nationale Zoek en Vind Organisatie en de Nationale Transportatie Veiligheid Comité.

Volgens FlightRadar24, een flight tracker-website, verloor het vliegtuig, in minder dan een minuut, meer dan 3.048 meter aan hoogte.

Sumadi zei dat president Joko Widodo opdracht heeft gegeven om met alle macht naar vliegtuig resten te zoeken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

PVV : Nederland is vol en Islam hoort niet bij Nederland

Britse ziekenhuizen staan meer onder druk dan ooit