in

IKEA vergeet Nieuw-Zeeland op landkaart

Dankzij de Lord of the Rings en The Hobbit films van Peter Jackson, lijkt het alsof mensen geloven dat Nieuw-Zeeland net zo fictief is als de Middle-Earth van de Tolkien saga.

De meubelketen Ikea zijn de laatste van vele gevallen die heeft moeten verontschuldigen nadat zij, Nieuw-Zeeland waren vergeten te plaatsen op hun landkaart.

Een goed oplettende Reddit-gebruiker zag dat de winkel de kaart momenteel verkoopt met een lege ruimte waar het land had moeten zijn.

Reddit gebruiker, Jibbles666, zag de fout tijdens het winkelen bij een Ikea-vestiging in Washington DC, in de Verenigde Staten.

Hij plaatste de afbeelding van de kaart op een Reddit lijst, MapWithoutNZ, een forum dat is gericht op het verzamelen van de frequente gevallen waarin het land wordt weggelaten door slordige cartografen.

Ikea heeft zijn fout toegegeven en zich verontschuldigd.

In een verklaring aan de BBC zei een woordvoerder van Ikea, “Ikea is verantwoordelijk voor het waarborgen van correcte en conforme motieven op al onze producten. We kunnen zien dat het proces mislukt is met betrekking tot het product BJÖRKSTA wereldkaart, we hebben spijt van deze fout en verontschuldigen ons. We zullen de nodige acties ondernemen en het product wordt nu teruggeroepen van onze winkels.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Canadese moskee-moordenaar, Bissonnette, veroordeeld tot 40 jaar

Nederlandse stagiaire (20) gepakt met cocaïne op vliegveld Suriname