in

Ikea en de Bijenkorf openen deuren maar specialisten waarschuwen voor risico’s

Warenhuisgroep Bijenkorf heropent woensdag haar zeven winkels, maar het aantal klanten blijft beperkt en de horeca en make-up afdelingen blijven gesloten.

De Bijenkorf is de tweede grote retailgroep die opengaat voor fysieke klanten sinds de vrijwillige sluiting bij de start van de coronamaatregelen medio maart.

Meubelgigant Ikea opende dinsdag zijn 13 vestigingen in Nederland met lange rijen klanten en waarschuwingen van epidemiologen over de risico’s voor de volksgezondheid, “Het is echt geen goed idee om naar Ikea te gaan om een mok of een plant te kopen.” vertelde de Leidse viroloog Ann Vossen aan de Parool. “Ik begrijp dat mensen uit willen gaan en weer normale dingen willen doen. Maar helaas is het leven niet normaal.”

Zegels sparen AH

Supermarktgroep Albert Heijn is weer begonnen met het verkopen van spaarzegels en en spaaracties, “Na een paar hectische weken waarin we al onze energie hebben gestoken in het bevoorraden van onze winkels en het voldoen aan de 1,5 meter afstand regel, is er nu ruimte om onze andere activiteiten opnieuw op te starten.” aldus een woordvoerder van persbureau ANP.

Sommige gespecialiseerde voedingswinkels profiteren van de coronacrisis. Ze worden herontdekt door mensen die niet naar drukke supermarkten willen gaan, of klanten die iets extra leuks willen eten omdat ze niet meer uit eten kunnen gaan, “Speciaalzaken worden al lang door de oudere generatie overeind gehouden, maar nu ontdekken jongeren ook slagers en de groenteboer.” vertelde Jan-Willem Grievink van Food Service Institute Nederland aan nieuwswebsite Nu.nl.

Openbaar Vervoer

Met de groeiende drukte, heeft NS gemeld dat ze meer intercitytreinen in zullen zetten, zodat mensen makkelijker 1,5 meter afstand kunnen houden. De NS benadrukte woensdag nogmaals dat mensen de trein alleen mogen gebruiken als dat echt nodig is, zodat er voldoende ruimte is voor hulpverleners en andere mensen met essentiële banen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije stuurt medische hulp naar Verenigde Staten

Duitsland begint met menselijke proef van het COVID-19 vaccin