in

Iedereen met coronaklachten kan nou worden getest

Testen waren eerst alleen mogelijk voor de zorgsector en mensen met ernstige klachten maar vanaf vandaag kan iedereen met zelfs milde coronaklachten bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD.

Als je klachten hebt zoals hoesten, niezen of benauwdheid, is er een speciaal telefoonnummer voor iedereen die toch wil worden getest. Je kan zelf bellen naar het gratis telefoonnummer 0800 – 1202 en een afspraak maken met de GGD voor een test. De test is gratis en het is de bedoeling dat je binnen 24 uur wordt langs mag komen. Binnen 48 uur krijg je de testuitslag en in geval van een positieve uitslag moet je twee weken thuis blijven en zal de GGD een bron- en contactonderzoek beginnen.

Het telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 08 uur tot 20 uur.

Er zijn tachtig locaties door het hele land waar je terecht kan om je te laten testen. Er bestaat een mogelijkheid voor uitbreiding in geval van drukte.

De testen zullen ons verder helpen in een vroege detectie van het virus, “Door iedereen met klachten te testen, zien we snel waar het virus eventueel weer oplaait en kunnen we het direct de kop weer indrukken.” aldus minister De Jonge. “Voor iedereen met klachten zoals hoesten, verkoudheid of koorts geldt daarom: blijf thuis en laat je testen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amerikaanse bedrijf tekent deal met Nederlandse onderzoekers voor coronamedicijn

Femke Halsema onder vuur na demonstratie op de Dam in Amsterdam