in ,

Huizenprijzen stijgen naar recordhoogte

Iedereen die dacht dat alles weer de betere kant op ging in de huizenmarkt, mag zich klaarmaken op een teleurstelling. De huizenprijzen hebben in augustus een nieuwe recordhoogte bereikt.

Ook de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat komend jaar een flinke sprong maken en ligt voor het eerst boven de 300 duizend euro.

Bestaande koopwoningen werden in augustus verkocht voor gemiddeld 316.183 euro. Dat is een stijging van 5,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De gemiddelde verkoopprijs lag een maand eerder nog op 309.689 euro.

De krappe woningmarkt heeft als vervolg gehad dat er een daling is geweest in verkoopcijfers. Vorige maand werden er 19.583 huizen verkocht, 6,3 procent minder dan een jaar geleden. Het totaal verkochte woningen ligt dit jaar, tot nu toe drie procent lager dan 2018.

Met duurdere woningen zien we een stijging in de Nationale Hypotheek Garantie.

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft vandaag laten weten dat de garantie, die ervoor zorgt dat je restschuld wordt kwijtgescholden als je voor gedwongen verkoop komt te staan, in 2020, voor het eerst boven de drie ton, namelijk naar 310 duizend euro zal stijgen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aboutaleb komt met nieuwe regels trouwstoet

Ministers kijken voetbal in de Tweede Kamer