in ,

Huisprijzen zijn afgelopen mei 7,7 % gestegen

Hoewel er in de afgelopen jaren minder woningen van eigenaar zijn gewisseld, zijn de huisprijzen afgelopen mei met gemiddeld 7,7 procent gestegen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het kadaster.

De huizenprijzen zijn sinds juni 2013 gestaag gestegen en hebben nu hun hoogste niveau ooit bereikt, volgens het CBS. De prijzen zijn gemiddeld 48 procent gestegen in vergelijking met het dieptepunt van zeven jaar geleden na de financiële crisis.

Kadastercijfers laten zien dat ongeveer 18.300 woningen in mei van eigenaar zijn veranderd, een daling van 7 procent ten opzichte van mei 2019. Maar over het algemeen steeg het aantal verkopen in de vijf maanden tot eind mei van dit jaar met 5 procent.

Cijfers van de Nederlandse makelaarsvereniging NVM vorige week versterken de opvatting dat de coronacrisis nog geen impact heeft op de woningmarkt. In de eerste maand van de crisis was de prijs van 12 procent van de verkochte woningen meer dan 500 duizend euro, “maar dat percentage is inmiddels gestegen naar 17 procent”, aldus de NVM.

“Deze gegevens hebben betrekking op de huidige situatie, maar op basis van deze feiten zouden we ons zeker distantiëren van negatieve prognoses.” aldus voorzitter Onno Hoes. “Bij het kopen of verkopen van een huis denken mensen op lange termijn.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen nieuwe Covid-19 doden

Het coronavirus steekt een stokje voor op bedevaart naar Mekka