in ,

Huisprijzen in Amsterdam stijgen meer dan gemiddelde inkomens

De huizenprijzen in Amsterdam zijn de afgelopen vijf jaar sneller gestegen dan in welke andere wereldstad dan ook, zo blijkt uit een enquête.

Vastgoedmakelaar, Knight Frank, vergeleek de trends in vastgoedprijzen en inkomsten van 32 steden over de hele wereld over een periode van vijf jaar, tot september 2018. Woningen in Amsterdam groeiden in waarde met 63,6%, hoewel de inkomens slechts 4,4% stegen.

De huizenprijzen in Berlijn stegen ook met een bijna identieke 63,6%, maar de inkomens waren 7% hoger. Op de derde plaats stond Dublin, waar de prijzen 61,6% hoger waren tegen een 13,2% stijging van de inkomens.

De enquête houdt echter geen rekening met de scherpe prijsdaling tussen hun vorige piek in 2008 en 2013, toen ze in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis met meer dan 20% daalden. Het gemiddelde huis in Amsterdam is vandaag 42,4% meer waard dan in september 2008, volgens de CBS-cijfers, hoewel dit nog steeds ver voorloopt op het nationale gemiddelde van 4,3%.

Amsterdam werd gerekend tot de minst betaalbare steden in de enquête van Knight Frank, in een hoek die ook Hong Kong, Los Angeles en Vancouver bevat. Een van de meest betaalbare waren Kuala Lumpur, Lissabon en Manilla.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Drugs en munitie gevonden bij inval Utrecht

VVD trekt zich terug uit lokale coalitie in geschil over klimaatplan