in

Huisartsen beginnen met vaccineren

Vrijdag is een derde vaccin in de Nederlandse coronaviruscampagne in gebruik genomen: het AstraZeneca-vaccin dat eind januari is goedgekeurd voor gebruik door het Europees Geneesmiddelenbureau.

In Nederland wordt de AstraZeneca-vaccinatie met twee doses gegeven aan mensen van 60 tot 65 jaar, en aan jongere volwassenen met morbide obesitas en aan 18-plussers met het syndroom van Down. Ook gezondheidswerkers die nog niet zijn ingeënt, komen aan boord.

Vanaf maandag starten huisartsen in Zeeland met het vaccineren van hun patiënten, waarna het programma wordt uitgerold naar Limburg, Brabant en vervolgens de rest van het land.

Nederland ziet een langzame stijging in het aantal mensen die zijn ingeënt, nadat het later is begonnen dan alle andere EU-landen.

Inmiddels zijn er 460 duizend doses vaccin toegediend, voornamelijk aan ouderen en gezondheidswerkers. Nederland telt 17,4 miljoen inwoners, en minister Hugo de Jonge heeft wederom gezegd dat iedereen per 1 oktober gevaccineerd zal zijn.

Nederland zal naar verwachting 1,4 miljoen AstraZeneca vaccins ontvangen in de eerste drie maanden van dit jaar, een stuk lager dan de 4,5 miljoen doses die waren besteld.

De tweede dosis wordt tussen vier en twaalf weken na de eerste vaccinatie toegediend.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Helft van bedrijven heeft gebruik gemaakt van corona-ondersteuning

Kabinet zet 200 miljoen euro opzij voor een Sociaal Ondersteuningspakket