in

Huidige coronamaatregelen zullen tot ver in december duren

“Je kunt er vanuit gaan dat je Sinterklaas in een kleine groep moet vieren, met niet meer dan drie mensen van buiten je huishouden”, aldus Rutte. “Het is nog te vroeg om iets over Kerst te zeggen.”

“Ook werken de ministers aan nieuwe aanbevelingen voor vakantiereizen, in binnen- en buitenland, en die zouden later deze week al gepubliceerd kunnen worden.” voegt de premier toe.

“We staan nu op het kruispunt”, zei Rutte. “Het is te vroeg om te zeggen of de maatregelen van 13 oktober effect hebben gehad, en te vroeg om meer maatregelen te nemen. Als we naar de cijfers kijken, vertraagt de groei van week tot week, maar het aantal nieuwe besmettingen is nog te groot en moet naar beneden.”

“De komende dagen zullen echter cruciaal zijn”, benadrukt de premier. “Je kunt er vanuit gaan dat we aanstaande dinsdag weer een persconferentie houden en dat er naar alle mogelijkheden zal worden gekeken.” Mocht het aantal positieve testen de komende dagen niet dalen, zegt Rutte niet te aarzelen om eerder te handelen.

Mensen moeten zich er echter van bewust zijn dat ingrijpende maatregelen een grote impact zullen hebben op de economie, “eenzaamheid zullen vergroten en een grotere impact zullen hebben op studenten en docenten”, zei de premier.

De R-factor, die aangeeft hoe het virus zich verspreidt, ligt nog steeds boven de 1, “en moet de komende dagen worden teruggebracht”, aldus De Jonge. “De snelheid waarmee het afneemt, is ook belangrijk wanneer we besluiten over verdere maatregelen.” voegde hij toe.

Op de vraag waarom er niet meer maatregelen worden genomen om de druk op ziekenhuizen te verminderen, zei De Jonge dat de mensen die nu in het ziekenhuis worden opgenomen, vorige week zijn besmet. “De piek van de ziekenhuisopname zal later zijn dan de piek in nieuwe infecties”, zei hij.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

22% stijging in aantal coronabesmettingen binnen een week

Meerderheid Eerste Kamer stem voor coronawet