in

Huidige coronamaatregelen tot januari 2021?

Nederland heeft de drempel van 500 duizend positieve coronatests overschreden, blijkt uit cijfers van het RIVM. In totaal zijn, sinds het begin van de uitbraak in februari, 503.123 positieve tests bij het RIVM geregistreerd.

Tegelijkertijd daalde het aantal positieve tests scherp, met bijna 500 op woensdag tot 4.506. Het dagelijkse totaal aan positieve tests schommelt momenteel enorm, maar bedroeg de afgelopen week gemiddeld 5.164.

Experts zeggen dat de neerwaartse trend die eind oktober inzette inmiddels is gestagneerd en een woordvoerder van het RIVM vertelt op Nu.nl dat de daling ‘veel langzamer’ verloopt dan gehoopt.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijven dalen, donderdag waren er 1.781 coronapatiënten, van wie er 524 op de IC-afdeling worden behandeld.

Ook heeft het RIVM de ministers laten weten dat het onverantwoord zou zijn om nu een deel van de coronamaatregelen te versoepelen en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge heeft laten doorschemeren dat het huidige pakket tot half januari van kracht zou kunnen zijn.

De Jonge en premier Mark Rutte geven op 8 december een nieuwe update.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Loonkloof tussen mannen en vrouwen verandert nauwelijks

Duitsland verlengt COVID-19 beperkingen tot 20 december