in

Hugo de Jonge wilde stemmen met een oud paspoort

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge werd woensdagochtend weggestuurd van een stembureau in Rotterdam omdat hij een oud paspoort had meegenomen in plaats van een geldig legitimatiebewijs.

“Zijn paspoort was verlopen en er waren al gaten in gestempeld”, aldus de voorzitter van het stembureau van voetbalstadion Kuip tegen lokale omroep RTV Rijnmond. De minister had ook zijn rijbewijs niet bij zich.

In totaal stemden 2,2 miljoen mensen af op het debat van dinsdagavond tussen de acht grootste partijen die momenteel in het parlement zitten. Uit het debat bleek, volgens de Volkskrant, dat “de verschillen tussen de partijen klein zijn en dat 2021 het jaar is van hyperfragmentatie”.

Er zijn momenteel dertien partijen in het parlement, maar uit opiniepeilingen blijkt dat er na de stemming van vandaag, dit kan stijgen tot zestien. De peilingen suggereren ook dat er minimaal vier partijen nodig zijn om een nieuwe coalitieregering te vormen en dat de huidige coalitie, VVD, D66, CDA en ChristenUnie, nog steeds een meerderheid heeft.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Laatste peilingen : Lichte daling in steun voor de VVD

Laatste dag om te stemmen : 9200 stembureaus open tot 21 uur