in

Hugo de Jonge : Nederland gaat door met gebruik van AstraZeneca-vaccin

“Nederland zet door met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin”, aldus minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, donderdag, in de nasleep van het besluit van Denemarken om tijdelijk te stoppen met het vaccin omdat deze misschien niet veilig zou zijn.

“Volgens onze experts is er geen reden om te stoppen”, zei De Jonge tegen verslaggevers. “Het is een goed vaccin”.

Denemarken zei eerder op donderdag dat het is gestopt met het gebruik van het vaccin gedurende ten minste twee weken, in afwachting van verder onderzoek nadat verschillende mensen bloedstolsels ontwikkelden en waarvan wordt gedacht dat één persoon is overleden.

De Deense autoriteiten hebben gezegd dat het niet duidelijk is dat er een verband bestaat tussen de stolsels en het vaccin, maar dat er een “zeldzame maar mogelijke bijwerking” is verbonden aan een geneesmiddel “waarvoor er goed bewijs is dat het veilig en effectief is”.

Zondag stopte de Oostenrijkse toezichthouder het gebruik van een specifieke batch van het AstraZeneca-vaccin vanwege problemen met bloedstolsels.

Het in Amsterdam gevestigde European Medicines Agency zei eerder deze week echter dat het voorlopige standpunt van zijn veiligheidscommissie is dat er geen specifiek probleem is met de partij AstraZeneca-vaccin in Oostenrijk.

Nederland heeft één geval van trombose geregistreerd van iemand die het AstraZeneca-vaccin kreeg, maar het was geen ernstig geval en de persoon werd niet in het ziekenhuis opgenomen, meldt bijwerkingencentrum Lareb.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Limburger dood door omgevallen boom

YouTube verwijdert video’s met verkeerde informatie over coronavaccins