in

Hugo de Jonge : Iedereen krijgt eerste vaccin tot begin Juli

Iedereen in Nederland die zich wil laten vaccineren tegen het coronavirus zal zeker tot begin juli zijn eerste vaccinatie krijgen, als er geen vertragingen komen in leveringen, vertelde minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge dinsdagavond aan televisieshow Op1.

Er werd eerder gezegd dat het tot oktober zou kunnen duren totdat iedereen zijn eerste prik zou krijgen, maar “de snelheid waarmee vaccinaties verlopen en de beschikbaarheid zorgen echter voor meer optimisme”, aldus De Jonge.

De overheid schat dat 85 procent van de volwassenen in Nederland bereid is zich te laten vaccineren. Twee derde van hen zal in juli beide doses hebben gehad (indien nodig) en de rest een enkele dosis, “of 18 miljoen doses in totaal”, zei De Jonge.

Als leveringen echter achterblijven, “is vertragingen onvermijdelijk”, aldus De Jonge. In Nederland zijn tot nu toe bijna 1,4 miljoen doses gegeven en staat niet langer onderaan in de EU-vaccinatieliga.

De drie vaccins die momenteel zijn goedgekeurd voor gebruik, Moderna, AstraZeneca en Pfizer / Biontech, vereisen twee doses, maar het Johnson & Jognson-vaccin, dat waarschijnlijk volgende week wordt goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau, is een prik met een enkele dosis.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

10.000 slachtoffers van seksueel misbruik in de Franse kerk

Nederland klaagt Fiat-Chrysler aan wegens schadeclaims over dieselemissies