in

Hotel laat Groningse dakloze (20) binnen slapen met kerst

Een hotel in Groningen laat een dakloze twintiger, die al enigszins bekend werd door een foto op sociale media, gratis overnachten, dineren en ontbijten tijdens de kerstdagen. Het hotel wil verder geen publiciteit. „Het gaat om die jongen.”

Joram Krol fotografeerde ruim een week geleden een dakloze jongen in de stationshal. In de hoek, tegen een muur liggend, een glinsterende kerstboom op de achtergrond. Dit jaar was er ’een om nooit te vergeten’, schreef Krol bij het beeld. „Een schril contrast”, reageert iemand.

Twitter dakloos

De jongen bleek al 22 weken door Groningen te zwerven, schrijft RTV Noord. Een eigenaar van een restaurant waar onlangs dertig daklozen een lunch kregen voorgeschoteld, wilde meer doen. Hij is tevens assistent-manager van het hotel. Krol wees hem op de dakloze van de foto.

„Zoiets faciliteren heb ik nog nooit eerder gedaan, maar toen ik zijn situatie te horen kreeg, ging me dat echt aan het hart”, zegt de assistent-manager, die meteen een fiat van zijn baas kreeg. De hotelketen ging op zoek naar de jongen.

Volledig in de watten
Al snel werd de dakloze gevonden. Eenmaal in het hotel zag hij de voor hem totaal onbekende luxe waarin hij enkele dagen mocht doorbrengen. „Hij heeft wel tien keer dankjewel tegen me gezegd toen ik hem zijn kamer liet zien”, aldus de assistent-manager.

Tijdens de kerstdagen mag hij kosteloos slapen en aanschuiven bij het ontbijt én het avondbuffet. „Ondanks zijn situatie ziet hij er verder goed uit, dus hij valt niet op tussen de andere hotelgasten”, vertelt de assistent-manager tegen de regionale tv-zender.

Nieuwe schoenen?
Het hotel lijkt niet op zoek naar goedkope publiciteit; het wil zelfs niet bij naam worden genoemd. „Die jongen vindt het heerlijk dat hij nu twee dagen volledig kan uitrusten. Het is mooi dat dit uitgerekend tijdens Kerst plaatsvindt, maar deze geste staat daar verder los van”, aldus de assistent-manager. „Dit had ook op elk ander moment in het jaar gekund.”

De dakloze jongen moet na kerst wel ’gewoon’ weer de straat op. De assistent-manager heeft ondertussen via Facebook gevraagd of mensen een extra paar schoenen voor hem over hebben. „Verder hoop ik dat we ook buiten Kerst naar elkaar omzien. Want hoewel het fijn is dat we deze jongen nu even kunnen helpen, zijn alle problemen voor dak- en thuislozen daarmee niet opgelost.”

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Buurman voorkomt brand in sporthal Soest

Nederlander (17) al maanden vast in Spanje zonder aanklacht